HERMANO MORONI WERKWIJZE

Zie hieronder de basis stapjes tot productie van onze heerlijke olijfolie.

HOE MAKEN WE ONZE HERMANO MORONI OLIJFOLIE

Na het samenbrengen van vrienden en familie beginnen we eraan. Alle olijven worden met de hand geplukt, opgevangen in netten, raken de grond niet en worden binnen de 6 uur verwerkt. Na het plukken worden de olijven gekuist, gemalen en wordt hun pulp verspreid op stapels ronde matten die dienst doen als natuurlijke filter. Op die manier kan de vloeistof erdoorheen en blijven de vaste stoffen vastzitten in het net. Door de druk op te voeren verdicht de pulp in de mat en worden de vloeistoffen uitgestoten. Het persen op deze manier produceert minder liters olie, maar we wilden een olie met een speciaal karakter en persoonlijkheid. De olie wordt koud geperst waardoor smaken en aroma’s meer aanwezig zijn. Zuiverder kan niet. Bovendien bevat koud verkregen olijfolie een grotere hoeveelheid anti-oxidanten en daarom grotere gezondheidsvoordelen.

Hoe weet je of je goeie olijfolie koopt?

Olijfolie proef je best door een klein glaasje met olijfolie in je handpalm te houden zodat ze de ideale temperatuur kan bekomen, zo’n 27 graden. Daarna ruik je de olijfolie. Ruikt ze ranzig of zurig dan is ze van slechte kwaliteit. Ruikt ze daarentegen naar vers gemaaid gras, fruit of tomaten dan hebben we goede olijfolie. Neem een slokje en laat ze even in de mond gaan net zoals bij wijn. Bij slechte kwaliteit smaakt ze ranzig en zurig, bij goede kwaliteit smaakt ze fris, fruitig en als ze daarbij ook nog een beetje naar peper smaakt, dan zitten we met een goede kwaliteit.

Wens je ons te contacteren?

PRODUCTIE PROCES

STAP 1

Plukken

Na het samenbrengen van vrienden en familie beginnen we eraan. Alle olijven worden met de hand geplukt, opgevangen in netten, raken de grond niet en worden binnen de 6 uur verwerkt.

STAP 2

Kuisen, malen, ...

Na het plukken worden de olijven gekuist, gemalen en wordt hun pulp verspreid op stapels ronde matten die dienst doen als natuurlijke filter. Op die manier kan de vloeistof erdoorheen en blijven de vaste stoffen vastzitten in het net. Door de druk op te voeren verdicht de pulp in de mat en worden de vloeistoffen uitgestoten. Het persen op deze manier produceert minder liters olie, maar we wilden een olie met een speciaal karakter en persoonlijkheid.

STAP 3

Persen

De olie wordt koud geperst waardoor smaken en aroma’s meer aanwezig zijn. Zuiverder kan niet. Bovendien bevat koud verkregen olijfolie een grotere hoeveelheid anti-oxidanten en daarom grotere gezondheidsvoordelen.

FINALE STAP

Proeven

Heerlijk genieten van een super lekkere olijfolie...

ONS DREAM TEAM

Woorden komen tekort maar onze familie & vrienden zijn ons dream team. Ieder jaar opnieuw helpt iedereen met de oogst

Oogst-28.jpg
FAMILIE
WhatsApp-Image-2019-11-25-at-21.25.451.jpeg
&
WhatsApp-Image-2019-11-25-at-21.26.003.jpeg
VRIENDEN

NEEM CONTACT OP

Vraagje? Wenst u informatie? Stuur ons gerust een berichtje.