HERMANO MORONI WERKWIJZE
Zie hieronder de basis stapjes tot productie van onze heerlijke olijfolie.
PRODUCTIE PROCES
STAP 1
Plukken
Na het samenbrengen van vrienden en familie beginnen we eraan. Alle olijven worden met de hand geplukt, opgevangen in netten, raken de grond niet en worden binnen de 6 uur verwerkt.
STAP 2
Kuisen, malen, ...
Na het plukken worden de olijven gekuist, gemalen en wordt hun pulp verspreid op stapels ronde matten die dienst doen als natuurlijke filter. Op die manier kan de vloeistof erdoorheen en blijven de vaste stoffen vastzitten in het net. Door de druk op te voeren verdicht de pulp in de mat en worden de vloeistoffen uitgestoten. Het persen op deze manier produceert minder liters olie, maar we wilden een olie met een speciaal karakter en persoonlijkheid.
STAP 3
Persen
De olie wordt koud geperst waardoor smaken en aroma’s meer aanwezig zijn. Zuiverder kan niet. Bovendien bevat koud verkregen olijfolie een grotere hoeveelheid anti-oxidanten en daarom grotere gezondheidsvoordelen.
FINALE STAP
Proeven
Heerlijk genieten van een super lekkere olijfolie...
ONS DREAM TEAM
Woorden komen tekort maar onze familie & vrienden zijn ons dream team. Ieder jaar opnieuw helpt iedereen met de oogst

FAMILIE

&

VRIENDEN
NEEM CONTACT OP
Vraagje? Wenst u informatie? Stuur ons gerust een berichtje.